Monday, March 4, 2013

Jom ke Habib Homestay!


Assalamualaikum...

Hari ni akuwaasil nak ajak korang semua datang ke Melaka... Melaka ni sebuah negeri yang bersejarah dan banyak tempat bersejarah yang menarik yang ade kat Melaka ni..

kat sini akuwaasil nak promote korang semua kalau singgah ke Melaka ni, takyah pegi hotel-hotel.. kat Melaka nih kalau korang nak tau tempat penginapan kat Melaka terkenal dengan Homestay terutamanya homestay ala-ala kampung.. tapi homestay akuwaasil nih bukan lah ala-ala kampung pun, cuma rumah teres 3 bilik ja.. TAPI, homestay nih memang special punya..

Nama homestay nih Habib Homestay. Lokasi terletak dekat Taman Rumpun Bahagia, Melaka.



kami menyediakan tempat yang selesa (khas untuk korang jer ^_^). Kalau nak cakap pasal lokasi, lokasi Habib Homestay dekat betul (sebelah je) dengan Melaka Sentral dan lokasi ni memang sangat strategik iaitu di kawasan tengah bandar, bukan tengah bandar je, tapi dekat dengan lokasi-lokasi bersejarah spt A'Famosa, Stadhuys dan lain-lain..kalau jalan ke sana tu dalam 15 minit ja gerak..

Habib Homestay  ni menawarkan penginapan dengan ciri-ciri berikut:

1 Rumah teres 1 tingkat - Sesuai untuk penginapan bagi keluarga. 


2 3 bilik tidur & 2 bilik air (dilengkapi Air-Cond) 


3 Rumah baru renovate dengan perabot baru & dalam keadaan yang sangat selesa untuk 


didiami 

4 Kemudahan memasak (Dapur, peti ais, cerek elektrik,pinggan mangkuk, cawan, gelas, sudu, 


garfu, pisau dan lain2)

5 Set tv, sofa & meja makan di ruang tamu yang luas & selesa 


6 Parking untuk 1 kereta di dalam pagar & 2 hingga 3 kereta di luar pagar tanpa menghalang 


lalulintas

7 Sejadah, tikar, selimut, tilam & bantal tambahan turut disediakan.


Pengalaman orang yang pernah duduk homestay, diorang kata kalau kat homestay tuh malam kalau tidur, memang sejuk..


Keluasan homestay tuh memang memuaskan la.. kalau nak buat gathering pun cantek kat sini..

hmm...cakap pasal rupa macam mana homestay.. mesti korang nak tau kan? ha.. jom tengok

Ini Ruang Tamu yang super osem..!

Ha...ni kawasan makan, televisyen, gosok baju..mmg best
Yang ni bilik utama..katil Queen, ade aircond..yess

Ini bilik kedua.. dua katil single

Ini pulak bahagian dapur.. ade peti ais, pinggan mangkuk suma ada

Harga berapa.. harga untuk semalam adalah RM200.00

ini kira promosi lah ni.. murah kot.. tempat lain tak dapat cam ni..hehe

ok.? amacam..best tak?

kalau ade ape2 yang nak ditanya, boleh tanya direct ke komen nih atau boleh call terus En. Zamri: 0122420353

atau



ke facebook page https://www.facebook.com/HabibHomestay



atau


ke blog Habib Homestay: http://habibhomestay.blogspot.com/




5 comments:

  1. That was an extremely inteгesting роst, I need not usually read аrtіcles that hapрens tο be as
    thought provoκing aѕ "Blogger: aku Waasil" but also frоm
    the top I am pleaseԁ Ι did.

    Feel frеe to visit my ωebsite dr oz garcinia cambogia

    ReplyDelete
  2. I rarely leave a response, however i did some
    searching and wound up here "Jom ke Habib Homestay!".
    And I actually do have 2 questions for you if you usually
    do not mind. Is it only me or does it look as if like a few of these responses look
    as if they are written by brain dead folks?
    :-P And, if you are writing at other online sites, I would like to keep up with
    anything new you have to post. Could you make a list of the complete urls of your communal pages like your linkedin profile,
    Facebook page or twitter feed?

    Also visit my web-site - Myanimelist.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/akuwaasil?ref=tn_tnmn

      Delete
  3. Ambo suko bebenor ni.

    Nak ke Melaka dan tinggal di habib Homestay 22 June, balik 23 June

    ReplyDelete
  4. Mari2 ke Melaka..Jangan lupa singgah HABIB HOMESTAY YE

    ReplyDelete