Sunday, March 25, 2012

Majalah Bacaan Terbaik..!! Q&A

Assalamalaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Segala puji Bagi Allah Tuhan sekalian Alam, Nabi itu pesuruh Allah..
Selawat dan Salam atas junjungan Baginda..

Allah berfirman:
"... dan ingatlah Allah banyak-banyak moga-moga kamu berjaya" (Al-Jumuah, ayat 10)

Sabda Nabi SAW:
"Sampaikanlah tentangku/dariku walau satu ayat"

First sekali, sorilah sebab blogger dah lama tak updatekan blog nih...

Jadi kat sini ana nak sharekan sikit majalah yang best untuk korang baca..

Sebelum  itu untuk apa korang bace majalah nih?

Ade orang baca majalah untuk penuhkan masa lapang..

Ada orang baca majalah untuk update isu-isu semasa..

Ada orang baca majalah sebab ada peminat dia..

Ada orang baca majalah sebab dia nak hilangkan boring..

Ada orang baca majalah sebab suke tengok rumah2, barang teknologi, dll padahal dia tak beli pun..

Jadi, dekat sini  hambe secara sukarelanya mengesorkan majalah yang ana rase sebagai satu bacaan majalah terbaik daripada Kreko, Manga, Wanita dan lain-lain majalah..

Majalah Q&A...


Memang pasti, kalau entum semua beli pasti tak akan rasa rugi...banyak ilmu-ilmu yang bermanfaat yang boleh dipraktikkan..

banyak jugak persoalan-persoalan yang pasti terjawab..

Baru-baru ni ana beli Majalah Q&A bagi edisi yang ketiga..baru baca 10 muka pertama tapi banyak ilmu yang padat yang ada dalam majalah ini walaupun teks yang ringkas..

First jurnal yang dipublishkan dah cakap tentang golongan Ahlus Sunnah wal Jamaah yang mana sekarang ni kita sibuk memperkatakan dan memperjuangkan Ahlus Sunnah daripada fahaman seperti Wahabi dan Syiah...

wah, memang bagus..

Pastu the second jurnal pulak cakap pasal realiti rakyat Malaysia sekarang nih umumnya kepada semua ummat Islam..

Ummat Islam sudah ramai yang berkemahiran tinggi dlm ilmu-ilmu keduniaan, namun, kita sebagai Ummat masih lagi lemah, kerana apa?

Ha, Meh baca Majalah Q&A nih harap korang suma suka dan minat membaca..

give feedback lah kalau dah beli ye...^_^

Banyakkan bacaan yang bermanfaat yang boleh membantu kita untuk ke jalan Hakiki, ke kampung Akhirat,,,,INSYAALLAH...


May Allah Bless Us, Juz 4 Sharing ^_^